Facebook
Twitter

Historie

Historie van het bedrijf Johan Kolenbrander automobielen.

In 1970 begonnen op een paar lege parkeervakken aan de haven van Hoorn met een Ford Consul.
DSC_0013
In 1972 een oud pandje kunnen huren in de Spoorstraat,totdat in 1973 de kans kwam om een stukje grond te huren van de Gemeente Hoorn op het Kleine Oost,dit kwam namelijk vrij na een brand van een houthandel.Een fantastische plek dat ik kon huren voor 5 jaar met als voorwaarde het geheel toonbaar te maken.Na 3 maanden hard werken,mei 1973 was het dan zover:Het Occasionplein Kleine Oost was geboren.Het was een prachtige tijd,de verkoop liep goed,ik was immers 1 van de eeste niet daeler gebonden autobedrijven.Na verloop van tijd miste ik toch een werkplaats waar ik de auto’s klaar kon maken voor de verkoop en kleine reparatie kon doen,deze plek werd dan ook gauw gevonden in de Trommelstraat in Hoorn.

Maar de jaren vlogen voorbij en zo was het snel 1977,mijn huurtermijn liep af,dus moest ik op zoek naar een andere plek,die had ik gevonden op de Dr.C.J.K. van Aalstweg 13(nu Runshopping Centre).

In november 1977 betrokken wij dit pand,wat een weelde zeg een eigen showroom en kleine werkplaats,dat is wat anders dan alleen een buitenterrein.In de showroom kon ik 12 auto’s neerzetten.Inmiddels had ik ook 3 mensen in dienst,want alleen kon ik het niet meer aan:inkoop-verkoop-reparatie,dat was teveel voor 1 persoon.

In 1986 besloot ik dit pand te kopen met de bedoeling er in de tijd een nieuw pand te laten bouwen.

Echter in 1989,toen bekend werd dat er op deze locatie een meubelboulevard zou komen,hebben wij besloten om onze grond te verkopen en had ik ondertussen een stuk grond gekocht op bedrijventerrein de Oude Veiling in Zwaag.Hier zou ons nieuwe pand dan moeten komen te staan.

DSC_0018In augustus 1990 werd met de nieuwbouw begonnen,ondertussen had ik een loods gehuurd om toch onze klanten te blijven ontvangen,ook op de Oude Veiling.

In april 1991 was het dan zover,we konden ons nieuwe pand in gebruik nemen,een prachtig pand met veel glas,goed overzichtelijke showroom met schuifpuien om de auto’s in en uit te rijden en natuurlijk een eigen inpandige grote werkplaats.

Inmiddels is het 1992 en m’n oudste zoon John komt in de zaak werken,3 jaar later beluit ik samen met John een v.o.f te beginnen,namelijk

Johan Kolenbrander automobielen V.O.F.

In januari 2009 worden er stappen genomen om eruit te stappen en mijn zoon de sleutel over te dragen.

Inmiddels is het 2010 en heeft mijn zoon de zaak overgenomen.

En zeg nou zelf,wat is er nou mooier om na 40 jaar de zaak te hebben opgebouwd dat mijn zoon het bedrijf gaan voortzetten.

 Autobedrijf Johan Kolenbrander

De Oude Veiling 113
1689 AD Zwaag
Tel: 0229 - 233 580
Email: info@kolenbrander-automobielen.nl

Maak direct een afspraak >>

Powered by: Autosoft - © 2018 Johan Kolenbrander Automobielen Zwaag - Disclaimer